Flera nyckelspelare borta.

Då förlorade Brynäs med 2–3 mot Linköping efter straffar.

Josefin Bouveng och Lara Stalder har varit vitala för Brynäs under inledningen av säsongen. Men Stalder, SDHL:s poängdrottning, saknades på grund av personliga skäl och sjukdom tvingade Bouveng att kasta in handduken. Lägg till lagkaptenen Rosa Lindstedt som har opererats för en underkroppsskada och är borta i tre månader.

Då hade det sargade Brynäs – som är SDHL:s målfarligaste lag – inte samma sprakande offensiv som vanligt.

I stället var det Linköping som tog ledningen genom Jessica Adolfsson i powerplay fem minuter in i matchen.

Mrazovas första mål

I mittperioden skulle en annan av Brynäs poängstarka spelare presentera sig i målprotokollet. Katerina Mrazova har varit skadad i inledningen av SDHL men i sin tredje match för säsongen kom hennes första mål när hon sköt in en retur för 2–1.

Men Brynäs kunde inte öka på ledningen och matchen gick till slut till förlängning följt av straffar efter att Justine Leanne Reyes kvitterade i tredje perioden.

Väl i straffläggningen var Linköping starkast. Samtidigt som Brynäs missade sina försök var Linköpingsspelarna säkerheten själva. Jessica Adolfsson bjöd på en ”Foppastraff” och Sydney Brodt satte spiken i kistan.

Noterbart i övrigt är att Mina Waxin debuterade för Brynäs. 20-åringen blev klar för klubben tidigare i veckan efter att ha lämnat Modo.