LHC-stjärnan Lara Stalder åkte på en ny skada i comebacken. Foto: Bildbyrån

Säsongen över för LHC:s poängdrottning – måste opereras

Uppdaterad
Publicerad

Efter en lång skadefrånvaro var Linköpings poängdrottning Lara Stalder tillbaka i lördagens match mot HV71. Men det blev en kortvarig comeback för forwarden som åkte på en ny smäll och missar resten av säsongen.

– Det är jättetråkigt och jag lider verkligen med henne, säger LHC:s tränare Madeleine Östling till SVT Sport.

Hon var SM-slutspelets stora utropstecken och högst bidragande till att ha tvingat fram den tredje avgörande SM-finalen mot Luleå i fjol. Med 41 sekunder kvar av den tredje perioden slog hon till med matchens enda mål och gav således Linköping ytterligare en chans att sno åt sig mästartiteln.

Men det blir inget SM-slutspel för den schweiziska poängdrottningen Lara Stalder i år.

– Det är en axelskada och hon kommer att behöva opereras så snart som möjligt. Jag vet inte än när eller var operationen kommer att ske, om det blir här eller hemma i Schweiz, säger Linköpings tränare Madeleine Östling till SVT Sport.

”Hon är jätteledsen”

Det var under lördagens match mot HV71 som 24-åringen tvingades utgå i den andra perioden efter en närkamp längs sargen. Hon hade tydliga smärtor när hon korsade isen för att ta sig till båset.

– Det är jättetråkigt och jag lider verkligen med henne. Det var inte den här säsongen vi hade hoppats på, säger Östling.

Redan i somras hade schweiziskan problem med att axeln hoppade ur led och tvingades därmed rehabiliteringsträna under sommaren. I slutet av november, i matchen mot just mot HV71, åkte hon på en smäll mot axeln vilket gjorde att hon har vilat från spel fram tills i lördags.

”Tappar en viktig spelare”

– Hon var lättad över att sjukvårdarna fick tillbaka axeln relativt fort den här gången. Senast i december tog det upp mot fyra timmar innan de fick tillbaka axeln i rätt läge, men hon är jätteledsen så klart.

Vad betyder det här för er? 

– Det går inte att sticka under stol med att vi tappar en viktig spelare offensivt. Men jag tycker att vi under helgen gick ihop som ett lag och visade att vi har andra duktiga spelare som kan bidra framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.