Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Videll spelar inte mer den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Säsongen över för Linus Videll: ”Hårsmån från livshotande skador”

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen är över för Södertäljes storstjärna Linus Videll.

Den otäcka smällen han fick mot Modo hade kunnat ta hans liv.

– Jag var en hårsmån från livshotande skador vilket gör att jag inte får utöva kontaktidrott under kommande månader, säger 37-åringen till SVT Sport.

Det var i Södertäljes möte med Modo den 17 februari som olyckan var framme. Efter en tackling i ryggen från Modos Theodor Niederbach flög Videll handlöst med huvudet före rakt in i sargen och blev liggande på isen i ett bra tag innan han bars ut på bår.

De första rapporterna skvallrade om att han åtminstone skulle missa resten av grundserien – men nu står det klart att han blir borta resten av säsongen.

– Jag fick beskedet i torsdags eftermiddag och det var ett tungt besked och just nu känner jag en tomhet över att inte kunna spela mer hockey den här säsongen och hjälpa laget, säger Videll till SVT Sport och fortsätter:

– Jag var en hårsmån från livshotande skador vilket gör att jag inte får utöva kontaktidrott under kommande månader.

Skadan är inte det enda han dragit på sig den här säsongen och han börjar ledsna.

– Jag kan tycka att det finns vissa systemfel inom hockeyn i Sverige där vi tillåter vårdslöst spel med klubborna och att man får göra vad man vill på spelare som inte har pucken. För jag tycker inte att det är okej att jag har fått fler frakturer på en säsong i Sverige än vad jag har fingrar på en hand, säger Videll.

Videll stannar den här säsongen på 57 poäng (27+30) på 42 matcher. Han ligger för närvarande tvåa i den allsvenska poängligan bakom Björklövens Nick Schilkey på 61 poäng (25+36).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.