Foto: Bildbyrån

Schelin om nya rollen: ”Kändes klockrent”

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda presenterade häromdagen sitt senaste nyförvärv: Lotta Schelin. Nu berättar hon vad det nya jobbet ska innebära.

– Jag tänkte först ”vadå hockey? Jag har ju spelat fotboll”. Men det kändes väldigt fort klockrent.

Den tidigare landslagsanfallaren i fotboll har fått en projektanställning hos ishockeyklubben för att vara ambassadör för projektet ”Gemenskapen” som riktar sig till barn och ungdomar.

– Ganska snabbt förstod jag att det var någonting som var väldigt intressant, säger Schelin vid en pressträff.

– Det vi har kommit överens om är titeln ambassadör, det kommer innebära att jag kommer att vara engagerad runtomkring de här olika projekten som Frölunda redan har igång. Det är ett gediget arbete som har pågått under lång tid, jag hoppar in i något som är klart och satt. Men samtidigt så kommer jag med min erfarenhet, så jag ska väl kunna komma med lite input.

34-åriga Schelin flyttade hem till Sverige och damallsvenska Rosengård för drygt två år sedan, efter en lång framgångsrik sejour i franska Lyon. Återkomsten fick dock ett tråkigt slut, med en huvudskada som gjorde att hon efter över ett år av sjukskrivning tvingades ge upp den aktiva fotbollskarriären i slutet av augusti i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.