Schweiz tog fjärde raka – VM:s hittills bästa lag

Förvisso har man ställts mot behagligt motstånd, men Schweiz har både fullpott och turneringens bästa målskillnad på 20-2. I dag besegrade man Norge med 4-1 och var bara ett nonchalant slarv från att hålla nollan.

– Schweiz är varken lätta att göra mål på eller lätta att försvara sig mot, sa SVT:s expert Jonas Andersson.

– De har några bra saker vi kan slå fast: de är bra coachade, har bra struktur, de är bra i powerplay och de är individuellt skickliga, svarade expert Roger Rönnberg.

Ishockey-VM

– Frågan är hur Schweiz klarar av sitt spel när man möter motståndare som spelar lite snabbare? fortsatte Rönnberg.

Mot Norge hade alplandet i alla fall inga problem, man gjorde mål i alla tre perioder och hade ledningen med 4-0 efter att Andres Ambuhl gjort sitt andra mål i matchen med fyra minuter kvar av matchen.

Norge tröstmålade med mindre än två minuter kvar, Tobias Lindstrom målskytt, efter att Schweizförsvaret varit ointresserade av att stoppa Norgeanfallet.

För Schweiz väntar nu de tre, på pappret, svåraste lagen i gruppen: Ryssland, Sverige och Tjeckien.

För Norges del väntar de tre, på pappret, svagaste lagen: Österrike, Lettland och Italien. Där behöver Norge poäng för att inte hamna på jumboplatsen som gör att man elimineras från kommande A-VM.

– Vi har varit mycket bättre i den här matchen än vad vi varit tidigare, sa Norges Sondre Olden till SVT.

Norge släpper in hittills 6.25 mål per match och är just nu det laget som släpper in flest mål per match i turneringen.