Lisa Johansson stod för ett av Sveriges mål. Foto: TT

Schweiz sänkte Damkronorna i Euro Hockey Tour

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Johansson och Josefin Bouveng gjorde mål för andra matchen i rad i Euro Hockey Tour. Det räckte inte för Sverige som förlorade med 2–5 mot Schweiz.

Lisa Johansson kvitterade till 1–1 i början av den andra perioden men Schweiz tog tillbaka ledningen drygt fem minuter senare när Alina Muller satte 2–1 bakom Tindra Holm i det svenska målet. I den tredje perioden gjorde Schweiz både 3–1 och 4–1 innan Josefin Bouveng reducerade med knappt fyra minuter kvar att spela, därmed blev även hon målskytt för andra matchen i rad.

Damkronorna tog timeout efter reduceringen och jagade fler mål men i öppen kasse fastställde Laura Zimmermann slutresultat till 5–2 för Schweiz.

Damkronorna

Därmed blev det förlust för Sverige efter seger med 4–1 i premiären mot Tyskland i femnationsturneringen som avgörs Ängelholm och Helsingborg. I nästa match i Euro Hockey Tour ställs Damkronorna mot Finland.

MER ISHOCKEY: Damkronorna vann premiärmatchen i Euro Hockey Tour (13 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Hjalmarsson, arkivbild. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damkronorna

Mer i ämnet