Finland under förra årets triumf i ishockey-VM i Slovakien Foto: Bildbyrån

Schweiz tackar nej till VM 2021 – vill inte arrangera

Uppdaterad
Publicerad

Efter att VM 2020 i Schweiz skjutits upp efter coronapandemin var förslaget att flytta fram turneringen till nästa år. Nu väljer schweiziska hockeyförbundet att tacka nej till VM nästa år. Anledningen uppges vara de stora ekonomiska riskerna som coronapandemin för med sig.

Efter en tids spekulation står det nu klart, Schweiz tackar nej till det uppskjutna världsmästerskapet 2021. Beslutet kommer efter att turneringen som skulle gått nu i maj skjutits upp med anledningen av den härjande coronapandemin. Det schweiziska ishockeyförbundet meddelar att anledningen till återbudet handlar om de stora ekonomiska risker som spridningen av coronaviruset medför.

Schweiziska ishockeyförbundet hoppas däremot att någongång under de kommande åren att kunna arrangera turneringen, enligt swisshockeynews.ch.

Ishockey-VM

Enligt sajten så kommer biljettinnehavare till mästerskapet att återbetalas och kommer kontaktas under den närmsta veckan.  

VM 2021 var sedan tidigare planerat att hållas i Lettland och Vitryssland.

ARKIV: Återupplev Finlands magiska seger i VM-finalen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet