Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Djurgården gav AIK sjunde raka förlusten

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vände ett underläge efter den första perioden och vann derbyt mot AIK med 3-2. Det var sjunde förlusten i rad för AIK som sladdar i tabellen av SDHL.

– Skönt med tre poäng! Första perioden var lite svag från vår sida, men i andra och tredje steppade vi upp. Vi höjde intensiteten och spelade mer fysiskt, vilket resulterade i att vi tog kommandot och således vann matchen, säger Maria Lindberg som kvitterade till 1-1 till Djurgårdens hemsida.

I slutet av matchen tog AIK en timeout och plockade ut målvakten Ellen Jonsson. Det gav resultat. Med 17 sekunder kvar tryckte Aino Karppinen in reduceringen 2-3, hennes första mål för säsongen, där det var många spelare framför den skymda målvakten Ida Boman.

Det var dock för sent och Djurgården kunde vinna efter att ha tagit över matchen i den andra perioden. AIK hade att par chanser att utöka sin ledning men klarade inte av att passera Ida Boman som storspelade.

När Lova Blom hittade fram till Tanja Eisenschmid som direktsköt 2-1 hade Djurgården vänt. Josefine Jakobsen höll sig framme och gjorde matchavgörande 3-1 i powerplay från nära håll. 

SDHL

AIK logo

AIK

2 - 3

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1-0, 0-2, 1-1
Ulriksdals IP, Solna
Publik: 160

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.