Gizela Ahlgren-Bloom. Foto: TT/Bildbyrån

SDHL-chef till SHL: ”Nya utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

Gizela Ahlgren-Bloom lämnar sportchefsrollen för SDHL – och blir biträdande sportchef för SHL.

– SDHL har varit en lärorik arbetsplats men nu är det dags för mig att gå vidare med nya utmaningar och jag ser fram emot att få fortsätta arbeta för att utveckla svensk ishockey tillsammans med SHL, säger hon till SDHL:s webbplats.

Gizela Ahlgren-Bloom, med flera säsonger i riksserien och i Damkronorna, började som biträdande sportchef på SDHL under 2020. Sedan en tid tillbaka har hon jobbat 10 procent på SHL och inledningsvis kommer tjänsten att vara på 50 procent.

– Det är väldigt glädjande att få in en sådan kompetent förstärkning som Gizela och med hennes erfarenheter från SDHL kommer hon att vara en viktig resurs i SHL:s fortsatta utvecklingsresa, säger SHL:s sportchef och vice vd Johan Hemlin till ligans webbplats.

Ahlgren-Bloom kommer att vara kvar på sin nuvarande SDHL-tjänst tills dess att SDHL tillsatt en ny chef, skriver SDHL på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.