Petra Nieminen briljant i helgen. Foto: Bildbyrån

Sen upphämtning av Leksand räckte inte

Två sena reduceringsmål av Leksands Phoebe Staenz, 3–1 och 3–2, gav lite puls i Tegera Arena. Men Luleå höll undan och tog andra raka segern i SDHL efter 4–2.

Det blev två segrar för Luleå i bortaturnén i SHDL. Efter segern i Gävle i lördags var svenska mästaren för svår för även för Leksand – en stor anledning var målvakten Sara Grahn som länge var ostoppbar.

Luleå gick upp till en tvåmålsledning i andra perioden. Det var Petra Nieminen som inledde målskyttet med sin andra fullträff på två dagar när hon tryckte in pucken från nära håll drygt sex minuter in i mittperioden.

Solomål av Hjelm

Leksand vann skotten i mittronden och hade flera chanser att kvittera men Luleås målvakt Sara Grahn var omutbar mellan stolparna.

I stället utökade Wilma Hjelm ledningen när hon på egen hand tog sig förbi Leksands back Ida Karlsson och i fritt läge stänkte in 2–0.

Viivi Vainikka gjorde 3–0 början av tredje och Leksand kändes länge uträknat. Men inom loppet om en minut och 25 sekunder reducerade Phoebe Staenz två gånger om. Leksand hade två minuter på sig att kvittera men då satte Luleå in fyran i tom kasse, till slutresultatet 4–2.

Leksand har inlett SDHL med två raka förluster.

KLIPP: Modo vann efter ryck i tredje – se målen (11 september 2021)