HV71 vände 0-3 och vann mot Luleå med 4-3. Foto: Bildbyrån

HV71 vände 0-3 till seger

Luleå var på väg att vinna det tredje mötet med förra säsongens finalmotståndare HV71 klart. 4-0 och 4-1 slutade de två första matcherna och på söndagen ledde laget med 3-0 efter två perioder.

Men HV vände på steken och vann på övertid med 4-3 (0-2, 0-1, 3-0, 1-0).

– Vi bara höll oss till vår matchplan och målen kom ett efter ett, säger matchhjälten Jessica Healey till SVT.

Precis som på lördagen var Luleå det något bättre laget och första stora chansen fick Michela Cava som kom helt fri med Alba Gonzalo i HV-målet, som dock gjorde en jätteräddning. Luleå skulle få utdelning. Direkt efter Cavas chans fick Petra Nieminen ett läge efter tekning och med ett rappt skott var ställningen 1-0.

Luleå fortsatte att mala på och fick utdelning i powerplay genom Vivi Vainikka.

I den andra perioden såg det ut som tidigare lagen emellan då Luleå skaffat sig en ledning. Laget spelade kontrollerat och Vivi Vainikka fick chansen då hon blev frispelad. Men ånyå gjorde Gonzalo en fin räddning.

Men precis som vid första målet så kom 3-0 direkt efter den fina räddningen. Den här gången var det Josefin Persson som styrde in en passning frå Linn Peterson.

HV, då? Nja, de hade lite spel framåt vid de två tillfällena då man fick spela i numerärt överläge, men något mål fick man inte in.

HV kom tillbaka

Inte förrän i början av den tredje perioden då Danielle Stone reducerade efter 1.51 och gav energi till laget.

Plötsligt var det HV71 som styrde spelet och låg på för ytterligare reducering. och den kom då Sidney Morin satte 2-3 då Luleås Petra Niemeinen satt utvisad.

Och det skulle komma mer. Michelle Löwenhielm höll sig framme och fick in kvitteringen till 3-3 när laget fick chansen att spela i numerärt överläge igen. På övertid satte Jessica Healey segermålet till HV71.

– Matchen är inte över förrän den är över och det visade vi i dag, säger Healey.

Luleå hade chansen att upprepa resutatet från de tidigare mötena, men laget tappade fokus och HV kunde smyga ikapp och förbi.

– Vi slutade spela i tredje och jag vet faktiskt inte varför, säger Luleås tränare Mikael Forsberg.

KLIPP: Klar seger igen för Luleå (18 oktober 2020)