Luleå tog elfte raka segern när man besegrade HV71. Foto: Bildbyrån

Luleå ostoppbart – nollade HV71

Ingenting kan stoppa Luleå just nu – och speciellt inte nästjumbon HV71.

På hemmaplan kunde serieledarna bocka av elfte raka segern och dessutom vinna med hela 5–0.

Luleå hade övertygat redan efter fem minuter.

Jenna Pirttijärvi ordnade första målet efter knappt två minuter och Petra Nieminen det andra efter fem – och där var matchen egentligen avgjord eftersom att HV71 inte skulle mäkta med ett enda mål framåt. Men 3–0 kom sedan av Josefine Persson med drygt tre minuter kvar av första och i andra perioden fortsatte Luleå på den inslagna linjen. Viivi Vainikka ordnade då 4–0 sju minuter före paus.

Knappt hade tredje perioden dragit igång innan HV71 fick numerärt överläge fem mot tre, men Luleå höll ihop även med två man färre och avstyrde alla reduceringsförsök. Med den ohotade fyramålsledningen kunde hemmalaget ha slagit av på takten rent offensivt, men det skulle ändå bli ett mål till. Daniela Pejsova hittade in bakom målvakten och ordnade 5–0, vilket blev segersiffrorna.

Det är Luleås elfte raka seger av elva möjliga och imorgon kan det bli en till. Då möts nämligen just HV71 och Luleå igen.