Foto: Bildbyrån

Luleå bäst i målrik SDHL-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Efter en trevande förstaperiod blev SDHL-premiären stundtals den rysare som tippades på förhand. Luleå var i slutändan snäppet starkare och tar med sig tre poäng från Stora Mossen.

– Min kedja spelar jättebra ihop. Så det känns jättebra. Det var en jättebra screen från egen back, målvakten ser ingenting, säger Anja Stiefel till SVT Sport om sitt och SDHL-säsongens första mål.

Schweiziskan sköt senare upp sig själv i skytteligatopp med matchavgörande 4-2 i slutperioden.

– Det var en jättesnygg passning, så där måste jag bara göra mål.

Passningen var signerad Rebecca Stenberg. Mästare i fjol med just Djurgården, och föregående säsong med Luleå.

Betyder det att det blir guld i år också?

–Det är en lång säsong, så klart har vi ett mål. det är bara att kämpa och se hur långt det går, säger hon till SVT Sport.

Djurgårdsslarv när Luleå tog ledningen

Djurgården pressade i långa stunder guldfavoriten Luleå men satte sig lite slarvigt i underläge. Rebecca Stenberg tog vara på ett misslyckat uppspel i mittzon och hittade den målfarliga schweziskan Anja Stiefel som avlossade rappt i krysset bakom en skymd Lovisa Berndtsson.

Underhållande premiär

Hemmalaget kvitterade och höll det jämnt innan Stenberg själv var snabbast på en retur och ånyo gav Luleå ledningen med två minuter kvar av mittperioden. Bara knappt 30 sekunder senare gjorde Nathalie Ferno samma sak och Dif hade helt plötsligt två mål att hämta in.

Efter Stiefels andra mål räckte dock inte stockholmarnas två mål i slutperioden mer än till att förgylla en underhållande premiärmatch.

Redan i morgon möter Luleå som har ett anmärkningsvärt tufft inledande spelschema Linköping.

Djurgårdens möte mot Linköping sänds på söndag i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.