Michelle Karvinen jublar efter Luleås SM-guld 2019. Foto: Bildbyrån

SDHL-stjärnan Karvinen återvänder – till division 1

Uppdaterad
Publicerad

SDHL-stjärnan Michelle Karvinen återvänder till Sverige, men inte till Luleå som hon lämnade i maj 2020, utan till Malmö Redhawks damlag i division 1.

– Det var bästa upplägget inför OS, säger Karvinen.

Karvinen, 31, är en av SDHL:s bästa spelare genom tiderna och har vunnit tre SM-guld med Luleå. Samma säsonger vann hon även poängligan. Nu blir det Malmö Redhawks damlag i division 1

”Jag får träna teknik med min pappa och samtidigt vara nära min familj.Jag kände att det var det bästa upplägget inför OS”, skriver Karvinen på sociala medier.

I september lämnade Karvinen det kinesiska laget Shenzhen KRS Vanke Rays som på grund av pandemin lämnade Kina för att spela sina matcher i Moskva. De fyra finländska spelarna har fått lämna laget för att ge plats åt kinesiskor som förbereder sig inför OS i Peking i februari.

Finländsk pappa och dansk mamma

Förutom spel i Malmö ska Karvinen även träna med Rödovre i Danmark. Karvinens pappa Heikki har länge tillhört Rödövres tränarteam. Michelle Karvinen har förutom finländskt medborgarskap även danskt då hennes mamma kommer därifrån.

I våras vann Michelle Karvinen ligaguld i Schweiz med Lugano.

Karvinen har två OS-brons. I VM har det blivit ett silver och fem brons.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.