Timrå jublar under kvartsfinalen mot Örebro. Foto: Bildbyrån

Sebastian Hartmann hjälte – Timrå tvingar fram sjunde match

Timrå tvingar fram en sjunde kvartsfinal mot Örebro.

Sebastian Hartmann blev hjälte med ett sent avgörande – i form av hans andra mål för kvällen.

– Vi har en jävla karaktär i gruppen, säger han i C More.

Det svängde rejält i den sjätte kvartsfinalen mellan Timrå och Örebro. Efter att Sebastian Hartmann inlett målskyttet med ett långskott upp i krysset så stod lagen för varannan fullträff. Örebro kvitterade därmed både till 1-1 och sedermera till 2-2, båda på något märkliga vis. Då var drygt andra perioden spelad och ett avgörande kvarstod.

Med drygt nio minuter kvar att spela kom 3-2. I powerplay satte Emil Pettersson det tredje målet i matchen. Det skulle dock snart visa sig inte räcka för seger, men innan dess hade Hartmann gjort sitt andra mål för kvällen, och blev stor hjälte med sina tre poäng. Ett mål som alltså blev avgörande.

Örebro fick in en tröstpuck med två sekunder kvar av matchen men 4-3 innebar trots det seger för Timrå, och en sjunde match krävs för att avgöra kvartsfinalserien.