Omtalade situationen sekunder innan avgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Sekunder innan USA:s Dylan Larkin satte avgörandet mot Finland delade Clayton Keller ut en tackling i mitten av banan. En situation som den finska förbundskaptenen Jukka Jalonen och resten av det finländska laget reagerade starkt på.

– Det var en rätt så stark interference, säger SVT Sports expert Roger Rönnberg.

USA:s Clayton Keller delade ut en tackling på finska Juhani Tyrväinen strax innan Detroit Red Wings Dylan Larkin kunde fälla avgörandet i förlängning.

Situationen som föranledde målet var något som den finska förbundskaptenen Jukka Jalonen blev rejält irriterad över.

Ishockey-VM

– Jag såg inte situationen själv men vår tränare sa att det skulle ha varit en utvisning, säger Finlands lagkapten Marko Anttila.

Anttila ville inte lägga för mycket fokus på domslutet men SVT Sports båda expert Roger Rönnberg och Staffan Kronwall ansåg att domslutet var felaktigt – det skulle varit en utvisninig.

– Det kunde ha varit utvisning där på Keller, säger Kronwall.

– Den är jättetydlig, en rätt så stark interference i mitten av banan. Sedan var alla finska spelare på försvarssida så de blev lite för passiva kan jag tycka så det var inte helt avgörande, säger Rönnberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet