Foto: Bildbyrån

Schweiz klart för VM-final – slog ut Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges VM-finalmotståndare har tagits fram –  Schweiz vann överraskande över Kanada med 3–2 och möter Tre Kronor i morgon.

– Det är fantastiskt. Det är ett tufft lag vi möter och det blir Sverige igen. Det blir en stor match, säger Nino Niederreiter till SVT Sport.     

I torsdags slog de ut Finland och nu har Schweiz knäckt ytterligare en stornation i form av Kanada.

Fyra minuter in i tredje perioden utökade Gaeten Gaas schweizarnas ledning till 3–1 i powerplay, vilket skulle visa sig bli matchavgörande

Ishockey-VM

En sen reducering och ett massivt tryck från Kanada i slutminuten hjälpte inte och skrällen var ett faktum.

– Vi måste spela som en enhet. Vi måste gå ut där och göra precis allting som krävs. Sverige är ett starkt lag, men vi måste fokusera på vårt lag och se vad som händer, säger Nino Niederreiter till SVT Sport.   

Schweiz i förarsätet hela matchen

Tristan Scherwey gav Schweiz ledningen i första perioden, men Kanada kvitterade i den andra genom Bo Horvat.

Halvvägs in i matchen stod Schweiz Kevin Fiala för en vacker assist fram till Gregory Hoffman som kunde raka in 2–1 i  öppet mål.

– Jag är jätteglad. Vi har en så bra målvakt, alla blockar skott, jobbar för varandra, säger Kevin Fiala till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet