Finallagen klara i TV-pucken

Uppdaterad
Publicerad

Skåne slog Stockholm Syd med 5-2 och tog sig till final i årets upplaga av hockey-klassikern. Där möter de Ångermanland som tidigare under dagen slog Östergötland med 3-1.

I ungdomsturneringen, som i år firar 59 år, möts Ångermanland-Östergötland och Stockholm Syd-Skåne.

Ångermanland slog i sin kvartsfinal ut regerande mästarna Stockholm Nord och mötte i semin Östergötland, som aldrig spelat en final i TV-pucken. Det blev det inte heller den här gången, Östergötland tog förvisso ledningen halvvägs in i första perioden. Men i den andra och sista replikerade både en, två och tre gånger och togs sig till final. Theodor Niederbach låg bakom det andra målet och avgjorde på egen hand med att skrinna förbi två försvarare och dribbla bort målvakten.

TV-pucken

Stockholm Syd–Skåne                

Både Stockholm Syd och Skåne spelade i två jämna kvartsfinaler. Syd slog ut Västerbotten med 2-1 och Skåne vann över Värmland med 3-2. Semifinalen mellan de båda blev även den jämn. Åtminstone till en början. 2-2 i paus blev tillslut 5-2 till Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet