New York Islanders har 1-0 i matchserien mot Pittsburgh. Foto: TT

Sena nyförvärvet avgjorde för Islanders

Islanders trejdade till sig forwarden Kyle Palmieri från New Jersey Devils strax före transferdeadline.

I första åttondelen mot Pittsburgh inledde han avbetalningen.

Palmieri sköt det avgörande målet till 4-3 i förlängning och gav Islanders 1-0 i matcher.

Kyle Palmieri var stekhet i den första åttondelen, som inleddes i Pittsburgh.

Han gjorde 1-0 för Islanders knappt åtta minuter in i första perioden.

Hemmalaget vände dock på matchen, och i mittperioden kunde superstjärnan Sidney Crosby göra 2-1 och fördel Penguins.

Men Islanders vände tillbaka.

Jean-Gabriel Pageau och Brock Nelson såg till att New York-laget vände till 3-2 i den tredje periodens slut.

Men dramatiken fortsatte när Kasperi Kapanen skickade in kvitteringen till 3-3 och tog matchen till förlängning.

Men förlängninen blev bara några minuter lång, för där dök han upp igen. Kyle Palmieri.

Amerikanen sköt 4-3 för Islanders och 1-0 i matchserien, efter förarbete av bland annat svensk-amerikanen Oliver Wahlstrom.

Matchserien fortsätter i Pittsburgh under natten till tisdag.