Leksand är känt för sina återtåg. Nu går det en strid ström med spelare över Atlanten och NHL. Foto: TT

Sex spelare lämnar Leksand för NHL

Uppdaterad
Publicerad

Sex spelare har under våren och sommaren lämnat Leksand för spel i NHL nästa säsong. Det gör att att General Managern Thomas Johansson har fått många luckor att fylla.

– Sex är lite väl många, säger Johansson.

Efter att säsongen tog slut i och med åttondelsfinalförlusten mot Oskarshamn i slutet av mars var Emil Heineman först ut att skriva kontrakt med Montreal ett par dagar senare. Sedan har det rullat på och sex spelare har tagit steget över till NHL. Det kan även bli en sjunde eftersom backen Lian Bichsel finns med i draften i början av juli.

Den stora flytten av spetsspelare påverkar lagbygget stort.

– Inför sommaren kändes det rätt lugnt men sedan small det till lite grand vilket är otroligt kul för killarna och deras resa och även för oss som jobbar med spelarna som vill se en utveckling och att de tar nästa steg, säger General Manager Thomas Johansson i en webbintervju på den egna hemsidan.

– Men det blir lite huvudbry kring hur vi ska göra för att ta lagbygget vidare, funderar Johansson.

Hade ni räknat med att det skulle bli så många som sex stycken som lämnade för NHL?

– Nej, det hade jag faktiskt inte gjort. Visserligen kan draftade spelare sajna men att det skulle bli sex stycken hade jag inte räknat med, ett par hade jag sett som mer troligt. Sex är lite väl många, säger Johansson till Leksands hemsida.

Nu kommer Johansson ta paus för att fira midsommar i Leksand – med mobilen avstängd.

MER ISHOCKEY: Colorado nära Stanley Cup-bucklan efter rysare (23 juni 2022)

Spelarna som lämnat Leksand för NHL:

Filip Cederqvist, Buffalo

Calle Själin, Florida

Nils Åman, Vancouver

Isak Rosén, Buffalo

Max Veronneau, San Jose

Emil Heineman, Montreal 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.