Linköpings Jimmy Andersson jublar efter 3–1-målet mot Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Linköping bröt förlusttrenden: ”Verkligen skönt”

Två raka förluster fick räcka.

Linköping slog tillbaka Oskarshamn med 6–3 och tog första bortasegern i SHL den här säsongen.

– En riktig jobba-för-varandra-seger, säger Jimmy Andersson till C More.

Båda lagen hade två raka matcher utan seger inför mötet i Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn.

Och det var jumbon Linköping som visade sig hungrigast på poäng.

Efter en mållös första period satte Markus Ljungh 1–0 till gästerna i powerplay drygt åtta minuter in i andra. Nyförvärvet höll sig framme framför kassen och satte pucken i öppet mål efter fin framspelning från Broc Little.

Några minuter senare kvitterade hemmalaget till 1–1 genom Oscar Sundh, innan Linköping tog tillbaka ledningen genom Oula Palve. Finländaren, ett annat nyförvärv, kom fri med målvakten efter att Oskarshamn bränt ett jätteläge och satte kyligt 2–1 mellan benen på Joe Cannata – knappt 30 sekunder efter Sundhs kvittering.

”Kladdiga”

– Det känns bra. Vi har intensitet och ett försvarsspel som vi har saknat stundtals, sade LHC:s Jonas Junland till C More i andra periodpausen.

Oskarshamns Oscar Sundh:

– Vi kan inte vara helt nöjda. Vi är lite kladdiga i mittzon och har svårt att få stopp på dem i egen zon.

Två av Junland

I tredje utökade Linköping till 3–1 genom Jimmy Andersson och vann till slut med 6–3 efter två mål av Jonas Junland.

– Verkligen en skön seger, säger Jimmy Andersson.

Det var Oskarshamns tredje raka förlust i SHL.

Linköping, å sin sida, bröt sin negativa trend och lyfte till tolfte plats i en haltande tabell. Oskarshamn är femma.

KLIPP: Se LHC:s blixtrande kontring och 3–1-mål mot Oskarshamn