Linköpings Andrew Gordon jublar efter 2-1 i den andra perioden, som LHC dominerade. Foto: Bildbyrån

Linköping lämnar jumboplatsen efter målfyrverkeri

Leksand pressade på för 2-0 i början av den andra perioden.

Då vaknade Linköping till liv och började plötsligt utklassa gästerna.

Efter fyra mål i mittenperioden, och ytterligare ett bortdömt, blev det till slut seger med 4-1.

Mattias Ritola gav Leksand ledningen i slutet av den första perioden med ett snyggt skott rakt i krysset.

Dalalaget vann skotten med 15-7 i första och efter pausvilan var de närmare 2-0 än vad Linköping var en kvittering.

Då kom scenförändringen.

• Adam Helewka kvitterade bara en minut efter att Leksands Jon Knuts missat ett friläge.

• Andrew Gordon satte läckert 2–1 från nära håll i powerplay efter att målvakten Axel Brage blivit överspelad.

• Gordon hade ytterligare en puck i mål i numerärt överläge, men domaren dömde bort målet eftersom Brage stördes av Broc Little i målgården.

• I stället lyfte Little elegant själv in 3–1 från position bakom förlängd mållinje. Nytt mål i powerplay.

• Och Sam Lofquist bombade in 4–1 från blålinjen med ett mäktigt slagskott. LHC:s tredje mål i powerplay.

– Vi pratade om att åka skridskor efter den första perioden. Det gjorde vi bättre nu. Vi har dessutom bra kemi i powerplay, skönt att få några mål, säger Lofquist till C More.

Linköping lämnar nu jumboplatsen och klättrar tre placeringar till elfte plats.