Fortsatt tungt för Brynäs – som buades ut

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs har fått en tung start i SHL. Efter torsdagens hemmaförlust mot nykomlingen Timrå med 3–4 blir den redan omtalade krisen alltmer påtaglig.

– Det är tråkigt att förlora hockeymatcher, säger Brynäs tränare Tommy Sjödin till C More.

Det var ett frustrerat Brynäs som desperat fick jaga ett reduceringsmål i nästan 60 minuter. Timrå tog snabbt ledningen i matchen och vann tillslut med 4–3 trots dramatik i slutminuterna.

– Vi spelade smart och hade bra värderingar där ute. Vi gjorde de små grejorna på isen bra och då får vi med oss mål, säger målskytten Mattias Guter till C More efter den andra perioden.

Trots att Brynäs var det spelförande laget och vann skotten relativt enkelt i den första perioden var det bortalaget som hade en 2–0-ledning efter 20 spelade minuter. När Anton Wedin sedan kunde trycka in matchens fjärde mål, knappt fem minuter in i den andra perioden, buades gävlelaget ut av hemmapubliken.

Dramatik i slutminuterna

Det var inte förrän i den tredje perioden som hemmalaget vaknade till.

Med fyra minuter kvar kunde Joel Kellman spräcka nollan i spel fem mot tre och knappt en minut senare reducerade Brynäs både till 2–4 och 3–4 genom Jesper Boqvist och Joachim Rohdin.

Men trots anstormningen blev det ytterligare en förlust för Brynäs som bara har tagit fem poäng på sju spelade matcher.

– Det är tråkigt att förlora hockeymatcher, att ha 0–4 inför den sista perioden är tufft. Vi spelar alldeles för dåligt speciellt i den andra perioden, säger Tommy Sjödin till C More och fortsätter:

– Vi var inte där riktigt, vi måste analysera det här stenhårt.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

3 - 4

Timrå IK logo

Timrå IK

0-2, 0-2, 3-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 4219

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.