Jacob Cederholm gick in med sin familj och hjälpte moderklubben med renoveringen av ishallen. Foto: Bildbyrån/Jonstorp Hockey

SHL-backen hjälpte moderklubben med bygget av ishallen

Uppdaterad
Publicerad

Jonstorp Hockey renoverade sin ishall. Men det gick inte riktigt som klubben hade tänkt, då det blev dyrare än befarat. Då gick den unge HV71-försvararen, Jacob Cederholm, tillsammans med sin bror Anton (AIK i våras) och familj in och stöttade klubben.

Pappan i familjen, Jarl Cederholm, skrev ett brev där han förklarade varför familjen valt att hjälpa klubben. Efter familjens fina initiativ får de nu fina hälsningar på Jonstorp Hockeys Facebooksida.

Pappa Jarl Cederholms brev:

”Detta är ett initiativ som vi har tagit för att försöka hjälpa Jonstorp Hockey med en del av ombyggnationen av ishallen. Budgeten som kommunen har för detta projektet räcker inte till allt som behövs och Jonstorp Hockey kan inte avsätta de pengar som behövs, för det kan äventyra ishockeyverksamheten”, skriver han.

”Familjen Cederholm, hjärtan av guld”, skriver en användare.

”Helt underbart!! Cederholms, ni är grymma”, skriver en annan.

”Tack familj Cederholm, vilket bra initiativ”, kommenterar en tredje.

Uppmanar fler att hjälpa klubben

Jarl Cederholm fortsätter sedan sitt brev med att uppmana fler att hjälpa klubben i mån av möjlighet.

”När jag besökte ishallen i förra veckan fick jag informationen om att det inte fanns pengar för ett specifikt fönster mellan cafeterian och ishallen och då tänkte jag att DET kan och vill jag hjälpa till med. Därför meddelade jag Jonstorp Hockey att jag och mina söner Anton och Jacob, som båda två tidigare spelat i föreningens ungdomsverksamhet, sponsrar detta fönster.

Med detta initiativ skulle vi vilja bjuda in privatpersoner, familjer och företag, i mån av möjlighet, att hjälpa till på liknande sätt.

Tack för visat intresse och vi ses snart i den nyrenoverade ishallen!

Jarl, Anton & Jacob Cederholm”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.