Örebro vände efter drömminut – slutade med storseger

Brynäs hade inte spelat en slutspelsmatch sedan 2018.

Men i dagens första åttondelsfinal mot Örebro blev det inget kärt återseende för Gävlelaget.

Örebro vann med 7-2 efter bland annat fyra mål av Rodrigo Abols.

Brynäs kom in i matchen med fyra raka hemmavinster i ryggen och fick också en bra start.

Matchens första mål kom halvvägs in i den första perioden. Hemmalaget stod för en snabb spelvändning där Linus Ölund, efter en fin framspelning, kunde stöta dit ledningsmålet.

Men i den andra perioden vände Örebro efter en riktig drömminut.

Först styrde Emil Larsson in ett stenhårt skott från blålinjen och det var kvitterat till 1-1.

Men det tog som sagt inte slut där.

Mindre än minuten senare rasslade det till igen bakom Brynäsmålvakten. Robin Kovacs spelade fram Rodrigo Abols, som kontrollerat satte pucken i mål och vändningen var ett faktum.

Abols stor matchhjälte

Örebro fortsatte att få utdelning. I den tredje perioden tog det inte många minuter innan man slog till igen. Och precis som vid 2-1-målet var det Kovacs som spelade fram till Abols, som nöp dit 3-1 för Örebro.

Efter målet valde Brynäs att byta målvakt. Ut gick Vehviläinen och in kom Gudlevskis som fick vakta målet under resterande minuter.

Men målvaktsbytet hjälpte föga. Rodrigo Abols frispelades och fick iväg ett avslut som räddades och Robin Kovacs var snabb på returen. Ett mål som stängde matchen.

Örebro vann till sist med 7-2 efter bland annat fyra mål och två assist av Abols.

– Det var en helt okej match från vår sida. Jag vet inte vad jag ska säga (om att göra sex poäng), utan det handlar om att gå ut och ha kul, säger Abols i C Mores sändning.

Åttondelsfinalerna spelas i bäst av tre.

KLIPP: SVT:s expert: Han var mest värdefull i grundserien (25 mars)