SM-slutspelet i ishockey görs om på flera sätt. Foto: Bildbyrån

SHL gör om slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Slutspelet i SHL görs om.

Semifinalerna kommer att avgöras i bäst av fem matcher istället för bäst av sju som tidigare, det meddelar SHL på sin hemsida.

– Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd SHL.

SHL har varit hårt drabbat av coronapandemin under hela säsongen. Ett stort antal matcher har flyttats och sedan tidigare har man förlängt grundserien. 5 april är det tänkt att slutspelet ska starta. Nu meddelar SHL att flertalet ändringar kommer att ske inför avgörandet.

Formatet för semifinalerna kommer att ändras. Istället för en serie över sju matcher som det varit tidigare, gäller bäst av fem matcher detta slutspel.

Ordningen ändras

Ordningen för hemma- och bortamatcher ändras också. Detta för att effektivisera spelschemat. I år kommer det högst rankade laget i respektive matchserie att inleda med två hemmamatcher därefter två bortamatcher innan man turas om att spela på hemmaplan.

I åttondelarna, som avgörs över tre matcher, inleder de högst rankade lagen på bortaplan och därefter följer två matcher på hemmaplan.

– Som tidigare meddelat har vi gjort justeringar med ordningen för hemma- och bortamatcher men nu gör vi även ändringar gällande semifinalerna till följd av att grundserien förlängdes. Med dessa ändringar ser vi fram emot kommande slutspel, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd SHL på ligans hemsida.

Slutspelet inleds med den första av de tre åttondelsfinalerna. Kvartsfinalerna inleds 10 april. Slutspelet avslutas 15 maj med en eventuell sjunde och avgörande SM-final.

KLIPP: Här blir Oskarshamns Nolan Zajac stor matchhjälte när han sätter 3-2 mot Malmö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.