Fredrik Forsberg gör 1–1 för sitt HV71 mot Rögle. Foto: Bildbyrån

Rögle vann mot HV71 efter förlängningsdrama

Rögle fick ett snabbt övertag i ångestmötet mot HV71 i Ängelholm, men tabelljumbon Fredrik Forsberg tog matchen till förlängning.

Där kunde dock Marco Kasper avgöra och ge Röglefansen en efterlängtad seger.

– Alltid skönt att göra mål men det viktigaste är att vi vann matchen, säger Kasper till SVT Sport.

Efter sju omgångar hade tabelljumbon HV71 fortfarande inte fått med sig en enda seger på ordinarie tid och de poängen man skrapat ihop, totalt fem, kommer från en seger på straffar mot Malmö i slutet av september och resten från förluster efter förlängning.

Det såg därför tuff ut när Ludwig Larsson ordnade ledningsmålet för Rögle, som förvånande var nästjumbo efter sju omgångar, med två minuter kvar av första perioden.

– Det är en jämn match. En tät match. Även om det står 0–1 är det godkänt från oss, sade HV71:s Emil Andrae till C More i periodpausen.

Andra perioden blev mållös, men halvvägs in i den i tredje perioden skulle Fredrik Forsberg komma fri framför Rögleburen efter en missad passning av Tony Sund. Forsberg satte 1–1 och hoppet om säsongens första fullpoängare levde för HV71.

Därefter var det jämnt, svängigt och känslosamt. Emil Andrae var nära att avgöra, men stoppades av Rifalk i målet och matchen gick till förlängning. Ingen full pott för något av lagen, men det blev ändå stort firande i Rögle efter att Marco Kasper lyckats avgöra i förlängningen.

Ett steg i rätt riktning efter en tung säsongsinledning, enligt Kasper.

– Det har inte gått så som vi velat, men vi har försökt att utveckla vårt spel, förklarar han.

– Alltid skönt att göra mål men det viktigaste är att vi vann matchen.

HV71 ligger nu kvar i botten av tabellen, medan Rögle kliver upp till 12:e plats – ovanför kvalstrecket.