Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jacob de la Rose, Jakob Silfverberg och Lucas Raymond vid dagens träning i Tammerfors. Foto: Bildbyrån

Silfverberg lagkapten i Tre Kronors guldjagande VM-lag

Uppdaterad
Publicerad

Dagen före VM-premiären mot Tyskland meddelade förbundskaptenen Sam Hallam att Jakob Silfverberg får äran att bli kapten under mästerskapet som inleds i Tammerfors.

– Jag är otroligt stolt och det är en härlig grupp där det finns många kandidater, säger Anaheims Silfverberg, 32, till SVT Sport.

Schweizproffset Jacob de la Rose, 27, och Detroitstjärnan Lucas Raymond, 21, blir assisterande kaptener

Tre Kronor hade under morgonen en tidig träning i Tammerfors. I morgon inleds mästerskapet med ett möte med Tyskland och 20 spelare är inskrivna, vilket innebär att fem platser hålls öppna. Det blickas mot NHL, där Toronto med William Nylander reducerade till 3-1 i matchserien mot Florida.

– Det pågår matcher, säger Hallam om läget.

Just nu ligger allt fokus på att ta sig an matchen mot Tyskland.

”Ta hem guldet till Stockholm”

– Det är många förväntningar som alla bär på och det är viktigt att kanalisera dem och få ut den kraften. Våra tankar är inför premiären mot Tyskland och att vi är väldigt tävlingsberedda. Jag kommer att vara nervös och troligen många spelare också, säger Hallam.

Efter ett par misslyckade mästerskap på raken är målsättningen tydlig.

– Vi är här för att ta hem guldet till Stockholm, säger Hallam inför sitt första mästerskap med Tre Kronor efter att han tog över i höstas.

Mästerskapet delas mellan Tammerfors, där Sverige spelar sitt gruppspel, och Riga. Finalen spelas i Tammerfors 28 maj. Alla 64 matcherna sänds i SVT.

Tre Kronors gruppspel:

12 maj klockan 19.20: Sverige-Tyskland

14 maj klockan 19.20: Sverige-Österrike

15 maj klockan 19.20: Finland-Sverige

18 maj klockan 15.20: Ungern-Sverige

20 maj klockan 19.20: Sverige-Frankrike

22 maj klockan 15.20: Danmark-Sverige

23 maj klockan 15.20: Sverige-USA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.