Hertl avgjorde i andra övertidsperioden

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en sjunde och avgörande åttondel i matchserien San Jose-Vegas. Thomas Hertl hade lovat att tvinga fram en sjunde match och i Las Vegas avgjorde samme Hertl i boxplay i andra övertidsperioden för sitt San José.

– Jag chansade och den gick in, ett fantastiskt mål.

San Jose slog Vegas i natt med 2-1 efter att Tomas Hertl i andra övertidsperioden och i numerärt underläge, på egen hand tagit sig in framför mål och överlistat  Marc-Andre Fleury.  

Hertl hade efter match 5 sagt att han lovade hemmapubliken att de skulle komma tillbaks för en sjunde match.  Med sitt rekordmål såg han på egen hand till att infria löftet.   

– När jag fick pucken var jag lite trött och tänkte först skicka in pucken bara och åka och byta. Men så såg jag en liten lucka och tog några skär. Om du inte provar så...Jag chansade och den gick in, ett fantastiskt mål, sa en sprudlande Hertl efteråt.        

Rekordmål  

I NHL älskar man rekord och statistik. Och tro det eller ej, Hertls mål var ett rekord...Aldrig tidigare har en slutspelsmatch i NHL avgjorts i numerärt underläge i en andra övertidsperiod.

Förutom Hertl var San Joses målvakt Martin Jones en starkt bidragande orsak till segern. Han svarade för sanslösa 58 räddningar.     

– En bra match där vi verkligen höll i spelet hela vägen och hjälptes åt. Jag måste ge killarna ute på isen mycket credd för att de dödade så många utvisningar i tredje perioden och på övertid, sa Jones.       

NHL

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

1 - 2

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

0-1, 1-0, 0-0, 0-0, 0-1
T-Mobile Arena, Paradise, NV
Publik: 18458

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.