Luleås målvakt Joel Lassinantti deppar i Luleås möte med Örebro. Foto: Bildbyrån.

Sjunde raka förlusten för Luleå

Trots hemmaplan lyckades inte Luleå bryta den negativa trenden utan förlorade den sjunde raka matchen i SHL-ishockeyn.

Örebro vann med 3–0.

– Det var otroligt skönt, säger målvaktshjälten Jhonas Enroth till C More.

Örebro har haft svårt i Luleå, och hade inför matchen förlorat fyra raka matcher där. Men på torsdagen vände det.

Efter knappt sex minuter gjorde Kristian Näkyvä 1–0 på ett långskott och i slutet av första perioden fick Nykyvä en assist när Rodrigo Abols gjorde 2–0, hans 17:e mål för säsongen.

Luleå spelade inte dåligt, hade många målchanser, men Örebros målvakt Jhonas Enroth var omutlig. Han räddade alla 34 skott.

– Det var otroligt skönt, vi har rest hela dagen. Vi gör en solid match, ger dem inte allt för mycket och det här är ett resultat att bygga på, säger Enroth.

– Jag kände mig pigg och alert. Det här var en viktig match, vi mötte en motståndare som låg precis före oss i tabellen.

Gick om Luleå

3–0-målet kom i tom bur med elva sekunder kvar. Stefan Warg slog in pucken.

I och med segern gick Örebro förbi Luleå upp på fjärde plats i tabellen.

– Normalt sett ska vi vinna sett till målchanserna, men våra insatser räcker inte till. Vi måste vara skarpare när vi får lägena, säger Luleåtränaren Thomas Berglund till C More.

Fjärde segern mot Djurgården

Oskarshamn har den här säsongen haft lätt för Djurgården och vunnit alla tre mötena. Det blev även en fjärde seger då Stockholmslaget besegrades med 4–2.

Robert Sagolic inledde målskyttet i power play 13.36 in i första perioden. Kim Rosdahl fyllde på Oskarshamns målskörd fyra minuter senare. Djurgårdens Marc-André Gragnani reducerade fyra sekunder från pausvilan.

Max Veronneau gjorde 3–1 på straff fem minuter in i andra perioden.

Lagen gjorde sedan var sitt mål i den sista perioden, Djurgården reducerade till 2–3 genom Rhett Rakhshani i power play och Oskarshamns Andrew Obrien satte pucken i tom bur till 4–2.

Oskarshamn är kvar på tolfte plats, men har nu tre poäng ner till strecket. Djurgården är kvar på nionde plats.