Evander Kane stängs av i 21 matcher Foto: TT

Skandalspelaren straffas hårt för vaccinfusket

Uppdaterad
Publicerad

Skandalomsusade Evander Kane stängs av i 21 matcher.

Anledningen är att han brutit mot ligans covid-19-regler.

”Jag gjorde ett misstag”, säger 30-åringen i ett officiellt uttalande.

Evander Kane friades nyligen från anklagelser om att ha spelat på sina egna matcher. Men nu fälls han. Denna gång för att ha brutit mot covid-19-protokollet som gäller i ligan.

Kanadensaren ska ha använt sig av ett falskt vaccinationskort i USA, vilket kan leda till fängelse. Nu stängs han av i 21 matcher utan lön. För Kane innebär det ett lönestraff på 1,68 miljoner dollar (14,6 miljoner kronor), enligt AP.

”Jag vill be om ursäkt till mina lagkamrater, San Joses organisation och alla fans för att jag brutit mot covid-19-protokollet. Jag gjorde ett misstag som jag ångrar djupt och som jag tar ansvar för”, säger han i ett uttalande.

”Under min avstängning ska jag fortsätta att söka hjälp för att jag ska kunna ta bättre beslut i framtiden”, säger Evander i uttalandet.

Samtidigt meddelar ligan att de lägger ner utredningen som gällt anklagelser om sexuella övergrepp och våld i hemmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.