Mika Zibanejad under firandet i Kungsträdgården. Foto: Bildbyrån

Zibanejad skänkte VM-guldbonusen – till flicklag

Uppdaterad
Publicerad

Fem olika flicklag runtom i Stockholm.
Där hamnade VM-bonusen som Mika Zibanejad skänkte efter guldet i maj.
– Jag hoppas att de kan använda resurserna till att utvecklas, säger Zibanejad till Sportbladet.

Efter Tre Kronors VM-guld i maj fattade Mika Zibanejad beslutet att skänka bonusen till bättre behövande. I en intervju med Sportbladet berättar NHL-svensken var pengarna hamnade – i fem olika flicklag runtom i Stockholm.

– Jag har alltid velat göra något för Stockholmshockeyn så jag pratade länge med brorsan, som gör allting när det gäller mina bitar utanför isen, om att ge tillbaka på något vis. Till slut satte viss oss ner med vårt team och försökte reda ut vad som var bästa alternativet. Var behövdes pengarna? Och vi kom fram till att det var i tjejhockeyn. Det verkade uppskattas och det är klart att man är glad över det, säger Zibanejad.

Mika Zibanejad och hans bror Monir, som också är hans agent, har skänkt 150 000 kronor var. 60 000 kronor gick till Huddinge flickor B samt flickor AZ, 60 000 kronor skänktes också till Brinkens IF/Djurgårdens två flicklag samt till Älta IF:s flicklag.

Evenemang för att hylla gåvan

– Det här betyder enormt mycket för tjejerna. Det innebär ju dels att vi kan ge dem den här guldkanten den här säsongen, dels att vi kan investera lite mer långsiktigt, säger Sara Ridderlund, ungdomsansvarig i Huddinge Hockey.

Till helgen kommer Huddinge Hockey att arrangera ett evenemang för att hylla gåvan från NHL-stjärnan.

– Jag hoppas de kan få ut mycket av de resurserna, att de kan använda resurserna till att utvecklas och kanske få ännu fler tjejer att haka på, säger Zibanejad.

– För mig handlar det om att kunna ge tillbaka. Alla spelare och klubbar har kanske inte nödvändiga resurser och får inte riktigt de bästa möjligheterna. Jag tycker alla är värda chansen och ska få prova på hockey och se om de tycker det är kul. Utan sådana chanser hade jag själv inte varit här i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer