Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Melker Karlsson vill vara med och ta Skellefteå till guld. Foto: Bildbyrån

Melker Karlsson: ”Nu ska vi fan gå hela vägen”

Uppdaterad
Publicerad

Semifinal.

Nu ökar slutspelspulsen i Skellefteå.

– Nu ska vi fan gå hela vägen, säger Melker Karlsson till SVT Sport.

Skellefteå ställs mot Örebro i semifinal. Ett slutspelsrutinerat lag mot ett annat som endast en gång tidigare, 2021, avancerat så här långt i SM-slutspelet i ishockey.

– Det är klart att det är viktigt att ha lite rutin, så man vet vad som gäller. Vi har många spelare som har varit med i många och i många slutspel – och Örebro är väl lite tunnare på den sidan. Å andra sidan är det hockey som ska spelas där ute och det gäller att vara det bättre laget för att vinna, säger Skellefteås Pär Lindholm till SVT Sport efter träningspasset i hemmaarenan.

Ännu fler SAIK-supportrar väntas ta sig till den på lördag när semifinalserien inleds. Biljetterna släpptes på torsdagsförmiddagen och trycket på att köpa en plats var högt.

– Nu börjar det hetta till extra mycket när det blir semifinal. Vi har haft en bra säsong och många förväntar sig att vi ska gå till semifinal, final. Nu ska vi fan gå hela vägen, det var länge sedan. Jag tror hela staden vill det här, säger Melker Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.