Skellefteå skaffade sig två matchbollar efter suddenvinst

Skellefteå hämtade upp 0-2 i slutet mot Djurgården. I sudden gjorde Pontus Petterström 3-2 efter en öppnande passning från Joakim Lindström. Laget har nu två matchbollar efter ledning med 3-1 i matchserien. Nästa stopp är i Globen på onsdag.

– Det var fantastiskt skönt att få se pucken gå in. Vi kommer tillbaka väldigt starkt, säger Petterström.

Det blev till slut sann lycka i Skellefteå.

– Det är underbart. Vi ligger under med 0-2 och kan vrida tillbaka. Det är två lag som vrider och vänder på varenda millimeter på isen. Det är hur bra som helst, säger SAIK:s tränare Bert Robertsson till C More.

SAIK var bättre i sudden och strax innan hade Andreas Wingerli ett friläge men Adam Reideborn räddade.

Djurgården var i ledning tills det återstod två minuter

Skellefteå kvitterade till 2-2 mot Djurgården sent. Efter 57.37 styrde Henrik Hetta in pucken då han gled förbi Adam Reideborn som var skymd.

– Det var skott och styrning och vi har snackat om att ta oss framför kassen, säger Hetta.

Oscar Möller hade dessförinnan reducerat. Han tog tag i pucken och fick i väg ett dragskott som inte Reideborn kunde rädda. Det superviktiga målet kom halvvägs in i den tredje perioden.

”Det känns jävligt surt”

– Det känns jävligt surt. Vi hade 2-0 och läge att göra 3-1, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

Det var länge Djurgårdens match efter att de klarat stormvindarna första tio minuterna då det bara var Skellefteå med tre ramträffar och puckar som dansade på mållinjen.

I början av andra perioden fick Djurgården tryck i Skellefteås zon och Linus Johansson, placerad bakom målet, spelade in till Ahlén som lyfte in pucken från nära håll för 1-0.

– Jag blev lite fundersam om det blivit mål eftersom det blev så tyst, säger Ahlén.

I slutet av perioden spelade lagen fyra mot fyra och Djurgården kom loss två mot noll och Jonathan Davidsson placerade in 2-0 i friläge.

För vinnaren i matchserien väntar Växjö i SM-final.