Leksand bortaslog Skellefteå – efter 96 utvisningsminuter

Efter två raka förluster är Leksand tillbaka på det vinnande spåret. Två snabba mål i inledningen av andra perioden la grunden för tre poäng borta mot Skellefteå – i en match med 96 utvisningsminuter.

Efter att gått in i den andra perioden med en 1-0-ledning small det två gånger om på kort tid.

Först styrde Patrik Zackrisson in 2-0 i öppen kasse efter en suverän passning från Carter Camper, efter endast 25 sekunders spel.

Och knappt tre minuter senare satte Fredrik Forsberg 3-0 för Leksand precis efter att man klarat av ett numerärt underläge.

Saknade flera spelare

Rickard Hugg reducerade visserligen för Skellefteå kort därefter, men Leksand stod för en stark bortamatch och 3-1 stod sig matchen ut.

En skön seger för Leksand som saknade flera spelare och kom till matchen med två raka förluster.

– Vi stänger mittzonen och stänger deras fart. Det handlar om att spara resurser, vi går lite kort på folk. Och så är Janne (Juvonen) bra där bak, säger Jon Knuts till C More.

96 utvisningsminuter

I mitten av andraperioden fick både Skellefteås Tyler Morley och Leksands Lucas Nordsäter matchstraff efter en brottningsmatch dem emellan. Totalt i matchen delades 96 utvisningsminuter ut.

Glädjande för Leksand var att 17-årige Isak Rosén, född 2003, noterades för sin första SHL-poäng i karriären när han spelade fram till Oskar Langs 1-0-mål.

– Det är helt sjuk, riktigt kul att de tror på mig, sa Rosén inför matchen.