Foto: Bildbyrån

Skellefteå och Kärpät i slutspelskamp

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå AIK spelar med kniven mot strupen i CHL-gruppspelet mot finska topplaget Kärpät. SAIK-Kärpät är SVT:s huvudmatch under kvällens Champions Hockey League-omgång.

– En måstematch för Skellefteå, i ett riktigt toppmöte, säger SVT Sports hockeyexpert Jonas Andersson.

Skellefteå måste åka till Kärpät och ta två poäng om de skulle förlora kvällens match hemma i Skellefteå, i dubbelmötet mot det finska topplaget. Annars är CHL över för västerbottningarna redan i gruppspelet. Hemmamötet mot tvåan i finska högstaligan är en nyckelmatch för slutspelsavancemang.

– Skellefteå lider lite av sin hemska upplevelse när de förlorade mot Grenoble. Det är inte det lättaste att ta poäng mot Kärpät borta.

Kärpät är ett erkänt duktigt hockeylag. De förlorade match sju i finalserien i våras. SVT:s hockeyexpert Jonas Andersson hade en framgångsrik säsong i Kärpät 2008/09, innan det blev spel i KHL. Andersson lyfter fram Jesse Puljujärvi, supertalangen som är tillbaka i Kärpät, från årets upplaga.

– Bästa spelaren tillsammans med Patrik Laine när Finland tog JVM-guld hemma i Helsingfors 2016.

Pesonen tillbaka i Skellefteå

Jesse Puljujärvi har inte lyckats ta en plats i Edmonton, och vänt hem. I Kärpät ska han mogna ytterligare innan han är redo för NHL-spel.

– Han leder den interna poängligan i Kärpät.

Nedsläpp är 18.00 i första matchen av två i ett avslutande dubbelmöte i gruppspelet.

– En match att se framemot, säger Jonas Andersson.

Noterbart är att den förre publikfavoriten i Skellefteå, Janne Pesonen, nu är tillbaka i Kärpäts tröja.

Matchen kommenteras av Chris Härenstam och Nisse Ekman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.