Skellefteå vann mot Luleå. Foto: Bildbyrån.

Skellefteå straffade Luleå på bortplan

Utspelade i första men segrare tillslut.

Skellefteå vände och vann borta mot Luleå efter straffar.

– Det var välförtjänt att vi förlorar idag, säger Luleås tränare Thomas Berglund efter matchen.

Luleå hade åtta segrar på de tio senaste när det tog emot Skellefteå hemma – och de började också bäst i kvällens match.

Skellefteå fick förlita sig på sitt försvar och målvakt under de första perioden och lyckades trots en skottstatistik på 2-10 att hålla 0-0.

Men det krävdes sina uppoffringar, som när Rickard Hugg täckte skott med huvudet och fick lämna bänken för att plåstras om.

I andra perioden tog Luleå ledningen när Niklas Olausson styrde in 1-0 via sitt benskydd.

”Vi är inte riktigt där”

Och det blev också resultatet i pausvilan.

Men trots ledning och mål var målskytten missnöjd.

– Andra (perioden red.anm) är för dålig från vår sida. Vi är inte riktigt där. Vi är lite överambitiösa, säger Olausson till CMore.

Skellefteå kom ut som ett annat lag i tredje perioden och kunde snabbt kvittera genom Roland McKeown.

Laget fick även chansen att ta ledningen när Luleå drog på sig två utvisningar och därmed tvingades spela tre mot fem i hela 1:35 – men utan resultat.

Istället tog hemmalaget återigen ledningen efter en fin soloprestation genom Einar Emanuelsson.

Men Skellefteå gav sig inte.

Frödén hjälte

Med mindre än fyra minuter kvar hittade Joakim Lindström med en fin passning till Jonatan Berggren som kunde raka in kvitteringen.

Därmed blev det förlängning och straffar. Väl där avgjorde Jesper Frödén.

– Vi var inte vakna de två sista perioderna. Det var välförtjänt att vi förlorade, säger Thomas Berglund, Luleås tränare, till CMore efter matchen.

KLIPP: Fick skott på huvudet – blev liggande på isen