Se Skellefteås omdiskuterade avgörande mål Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Skellefteå vände mot Färjestad – klart för semifinal i CHL

Det blev en jämn kamp om semifinalplatsen i CHL mellan Färjestad och Skellefteå.

Skellefteå vände på matchen i tredje perioden med två mål på fyra minuter, där avgörandet blev ett omdiskuterat mål.

Matchen stod länge och vägde i Karlstad. 1-1, vilket räckte till avancemang för Färjestad då de hade 4-3 att gå på från första mötet. Med tio minuter kvar av tredje skulle dock Skellefteå sätta 2-1 genom Elias Stenman.

Med sex minuter kvar kom även 3-1 i matchen för Skellefteå, vilket innebar ledning för Skellefteå i totalen, när Oskar Nilsson fick mycket nät att skjuta på efter att Andreas Johnson varit inne och haft kontakt med målvakten i målområdet.

Champions Hockey League

Domarna granskade situationen och valde att döma mål, då de bedömde att Johnson blivit inknuffad i målgården.

Färjestad chansade och plockade målvakten när de fick läge i powerplay med drygt två minuter kvar. Då blev det istället mål i tom bur från Oskar Nilsson som prickade mål från egen zon.

Skellefteå vann matchen med 4-1, och totalen med 7-5.

Skellefteå ställs nu mot Vitkovice från Tjeckien i semifinal.

Växjö utslaget

För det tredje svenska laget, Växjö, tog det stopp hemma mot Geneve Servette. Växjö hade behövt vinna med tre mål för att tvinga fram en förlängning efter 1-4-förlusten i första mötet, något de inte lyckades med.

Växjö vann visserligen matchen med 3-2, men förlorade totalen med 4-6.