Robin Alvarez gjorde två av målen mot Luleå. Foto: Bildbyrån

Skellefteå vann rivalmötet efter straffar

Som det sig bör när Luleå och Skellefteå spelar hockey så blev det en grinig och spännande tillställning. Efter att Skellefteå haft en 2-0-ledning krävdes det till slut straffar innan Skellefteå kunde vinna med 3-2 och ta sin sjunde raka bortaseger mot Luleå.

– Det var en tajt match. Vi krigade hårt och fick två poäng, säger matchhjälten Tuomas Kiiskinen till C More.

I en oerhört chansfattig första period mellan Luleå och Skellefteå var det gästerna som tog ledningen genom Robin Alvarez. 3-6 skrevs skottstatistiken till, och det uppåsade rivalmötet hade mycket kvar att önska.

Men i andra perioden klev serieledarna fram, och tog över spelet totalt. Men det innebär inte automatiskt mål. Istället skulle Skellefteå utöka ledningen, och återigen var det Robin Alvarez som stod för målskyttet.

Sondell kvitterade

Men Luleå skulle komma tillbaka. Med bara sex sekunder kvar av andra levererade hemmalagets powerplay när Juhani Tyrväinen var sist på pucken, och efter en rejäl press i tredje kom också kvitteringen där Daniel Sondell lyckades få in en studsande puck bakom Lindvall i Skellefteåmålet.

Matchen gick till slut till en förlängning, som blev mållös, innan det skulle avgöras på straffar. Där blev Tuomas Kiiskinen matchhjälte i femte straffomgången när han säkrade Skellefteås sjunde raka seger borta mot Luleå.

– Det var lite tur. Jag såg att Jesper Frödén satte den högt vid plocken, och testade samma sak, säger Kiiskinen till C More.

I Skellefteå gjorde Simon Robertsson, son till Bert Robertsson, debut. Han blev därmed, tillsammans med Anton Olsson i Malmö som även han gjorde debut ikväll, första spelaren född 2003 i SHL.