Depp i Calgary och jubel i Landeskogs Colorado. Foto: Bildbyrån

Skrällen: Colorado slog ut topplaget Calgary

Uppdaterad
Publicerad

Skrällarna fortsätter dugga tätt i Stanley Cup. Efter 5-1 på bortais slog Colorado i natt ut topplaget Calgary efter 4-1 i matcher.

– Det är stort, men vi är inte klara än. Jag tror att alla är hungriga och det här är första steget, säger tvåmålsskytten Mikko Rantanen till nhl.com.

Colorado tog sig till slutspel via ett så kallat wild card medan Calgary var bäst av alla i den västra konferensen.

Det spelade mindre roll när Colorado vann med 4-1 i matcher och tog sig vidare från förstarundan för första gången sedan 2008. Lagkapten Gabriel Landeskog, vars superkedja med Rantanen och Nathan MacKinnon gjorde 21 poäng på fem matcher, öppnade målskyttet.

– Det känns bra att vara på den här sidan för en gångs skull. Jag är verkligen stolt över grabbarna och sättet vi spelat på i den här serien. Det är grymt, säger Landeskog till nhl.com.

Två bästa lagen utslagna

I och med Calgarys förlust har de två bästa lagen i NHL:s grundserie nu åkt ut i första omgången. Tampa Bay, som tog flest segrar under grundserien, åkte i veckan ut mot Columbus. Även New York Islanders har gått vidare sedan de slagit ut 2016 och 2017 års mästare Pittsburgh.

För Colorado väntar nu San Jose eller Vegas i kvartsfinal.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

1 - 5

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

1-2, 0-2, 0-1
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 19289

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.