Domaren hade en svettig afton i Karlstad. Vid ett tillfälle visades alla utespelare ut samtidigt. Foto: Bildbyrån.

Slagsmål i Karlstad – alla utespelare på isen utvisade

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av andra perioden blev det ett masslagsmål i mötet Färjestad-Malmö med samtliga utespelare på isen inblandade. Domaren visade ut nio spelare och sekretariatet fick jobba hårt innan det kunde bli spel igen.

– Det var ett litet skönt gruff där och domaren visade ut alla. Det blev trångt ett tag, säger Färjestads Dick Axelsson om holmgången till C More.

Det var Färjestads Johan Ryno som hamnade i en närkamp med Malmös Rhett Rakhshani och drog med sig honom i fallet. De släppte inte varandra och gruffades på isen. Sedan åkte de andra spelarna fram för att ”stå upp” och isen var fylld av slagsmålsungar, som dock inte såg speciellt allvarliga ut.

– Det är mycket känslor där ute och konstigt vore det annars, säger Malmös Jens Olsson som hade ett stolpskott för 3-0 vid 2-0 som det stod när slagsmålet inträffade.

Malmö fick sista ordet i ”halsduksmatchen”

Målvakterna Stefan Steen (FBK) och Oscar Alsenfelt bevittnade händelsen på avstånd och berördes inte av utvisningarna.

Matchen var lika tät som slagsmålet och Malmö vann med 4-3 efter förlängning.

Över 8000 i arenan fick njuta av en dramatisk match. Många var skrudade i grön-vita hemmahalsdukar som ingick i matchbiljetten, vilket gav en fin inramning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.