Se Tjeckiens 1-0-mål mot Sverige: ”Herregud” Foto: SVT

Småkronorna åkte på andra förlusten i U18-VM i ishockey

Småkronorna förlorade mot Tjeckien med 2-3 efter straffar i U18-VM.

Matchens första mål stack ut.

– Herregud. Bland det svettigaste jag sett, säger kommentatorn Dusan Umicevic.

Småkronorna jagar medalj i U18-VM i Finland. Den knappa förlusten mot Tjeckien var den andra i gruppspelet.

Tjeckien fick ett mål bortdömt i första perioden och tog i stället ledningen med 1-0 i ett powerplay i den andra.

Petr Sikoras skickade pucken rakt upp nättaket.

– Vilket avslut. Ruskigt tungt, utbrast kommentatorn Dusan Umicevic.

Se målet i spelaren högst upp i artikeln.

Sverige kom ikapp

Tjeckien utökade sedan till 2-0 innan Sverige lyckades reducera i slutminuten av perioden genom Victor Eklund. Kaptenen Linus Eriksson kvitterade i tredje perioden. Efter en mållös förlängning avgjorde Tjeckien på straffar. Adam Titlbach satte det avgörande målet.

Tidigare i mästerskapet förlorade Sverige med 3-6 mot Kanada och vann med 7-1 mot Kazakstan. Nästa match är mot Schweiz på tisdag.