Småkronorna vände mot Kanada – till final efter storseger

Men i slutändan var det inget snack.

Sverige vann mot Kanada med hela 7-2 och är klart för final i U18-VM.

Kanadas Angus MacDonell gjorde 2-1 14.07 in i den första perioden.

Men efter det var det Sveriges match.

David Edstrom kvitterade till 2-2 bara sekunder senare och i andra perioden drog Småkronorna ifrån till 6-2.

Otto Stenberg och David Edstrom gjorde två mål var i matchen som slutade 7-2.

Två svenska spelare drog på sig matchstraff. I slutet av första perioden huvudtacklade Noel Nordh Kanadas målvakt Carson Bjarnason (som fick bryta matchen i paus) och i slutet av den andra perioden åkte Tom Willander ut fem minuter för slashing.

För Sverige var det andra storsegern mot Kanada i mästerskapet då man vann med 8-0 i gruppspelet.

Sverige möter USA i finalen i morgon, vilket betyder att det blir en repris av fjolårets final. Den gången vann Sverige.

Matchen startar 19.00 och sänds i SVT Play.

KLIPP: Se Noel Nordhs huvudtackling på målvakten: