Så sänder SVT från JVM

Uppdaterad
Publicerad

Junior-VM i ishockey är en modern TV-klassiker under jul och nyår. 26 december-5 januari spelas nästa upplaga av mästerskapet i Buffalo, USA. SVT sänder två av Sveriges gruppmatcher, Sveriges kvartsfinal och eventuell final samt även den haussade utomhusmatchen mellan favoriterna USA och Kanada.

Sverige har som alltid ett bra lag men denna gång med en exceptionell spelare i laget.

– Frölundas Rasmus Dahlin är den största talang som kommit fram sedan Peter Forsberg och Mats Sundin. Med honom i laget kan Sverige vinna guld, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

JVM i ishockey

SVT ställer också upp med ett starkt lag. Förutom Renberg, som ackompanjeras i studion av programledare Marie Lehmann finns kommentator Chris Härenstam, expert Jonas Andersson samt reporter Dusan Umicevic på plats i USA.

– Svenska folket älskar JVM och det gör vi också. Vi satsar som alltid stort på denna turnering, som verkligen blivit en tradition. Det känns tryggt med hockey-Sveriges bästa team, som både vågar ta de svåra frågorna och är underhållande på samma gång, säger SVT Sports projektledare Marcus Törngren.

SVT har ägt sändningsrättigheterna för junior-VM sedan 2006, och sänder nu turneringen för tolfte året i rad.

– Junior-VM är den roligaste hockeyn att titta på. Spelarna är inte lika taktiskt skolade vilket gör att det blir väldigt offensivt, avslutar Renberg.

SVT delar rättigheterna till junior-VM med TV4.

Så här sänder SVT/TV4 från junior-VM:

– 5 jan finaler (natt till lördag)

22.00 Bronsmatch: USA-Tjeckien, TV4

01.30 Final: Sverige-Kanada, SVT2 och appen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet