Södermanland vann bronsmatchen mot Småland med 3–0. Foto: Bildyrån

Södermanland knep bronset i TV-pucken

I bronsmatchen mellan Småland och Södermanland tog två forwards tillvara på chansen i rampljuset. Duon, Jonathan Lekkerimäki och Noah Östlund, låg bakom tre mål i Södermanlands 4–0-seger.

– Det är helt magiskt, jag är så sjukt stolt över de här grabbarna, säger Calle Odelius till SVT Sport.

Turneringens poäng- och skyttekung presenterade sig direkt. Fyra minuter in i den första perioden satte Jonathan Lekkerimäki matchens första mål till sitt Södermanland.

Efter slarv av Småland i mittzon snodde forwarden åt sig pucken, trampade in i anfallszonen och pressade upp pucken i krysset.

TV-pucken

Och trots att Småland inledde perioden bäst var det Södermanland som återigen fick jubla. Efter en pass från målskytten Lekkerimäki kunde Noah Östlund visa upp sina fina handleder när han kom fri med målvakten Noah Erliden. Ett kyligt avslut och 2–0 till Södermanland.

”Det var så bra som det går”

Samarbetet fortsatte sedan mellan Lekkerimäki och Östlund. Den sistnämnde stod för en mästerlig passning fram till lagkamraten och Lekkerimäki kunde sätta sedan 3–0 från tekningscirkeln i numerärt överläge.

– Jag dribblade en gång och då försvann han ur skottlinjen, så det var bara att skjuta, säger tvåmålsskytten Lekkerimäki till SVT Sport.

Andreas Wagner fastställde sedan slutresultatet till 4–0 efter mål i öppen kasse och målvakten Leo Matthiesen fick hålla nollan.

– Det var så bra som det går att vara, säger Matthiesen om sin egen insats.