Filip Forsberg lägger in 1-0. Foto: TT.

Forsbergs drömmål visade vägen för Nashville

Filip Forsberg inledde målskyttet för sitt Nashville i Colorado, en match som Nashville vann med 3-2. Man har nu två matchbollar i åttondelsfinalserien som man leder med 3-1 och har hemmamatch på fredag.

Sent i den första perioden fick han tag i pucken i egen zon och drev upp pucken längs med sargen på vänstersidan.

Han fick backen Duncan Siemens emot sig men höll emot och drog med sig pucken med en backhand efter en lurig fint och fortsatte mot målvakten Jonathan Bernier och rundade honom och lade in pucken för 1-0.

– Jag försökte bara att utnyttja min fart och utnyttja den hela vägen mot målet, säger Forsberg till AP.

Twitter

Twitter

Även Ekholm en av matchens stjärnor

Forsberg assisterade även till 2-0 och valdes till ena av matchens tre stjärnor. Mattias Ekholm var en annan av de tre stjärnorna. Målvakten Pekka Rinne den tredje.

Lagkompisarna blev galna av lycka och Forsberg log och skakade lätt på huvudet efter drömmålet.

Det såg avgjort ut när Nashville hade 3-0 i början av tredje perioden men Gabriel Landeskog inledde jakten med att reducera till 1-3 från nära håll. Det blev rejäl nerv vid 2-3. Colorado var sedan ett stolpskott från att ta matchen till förlängning.