Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Norberg om medias kritik mot Tomas Montén Foto: BIldbyrån

Sportchefen Kent Norbergs kritik mot media: ”Folk har knappt vågat gå ut”

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Montén fick i helgen sparken från sitt jobb som tränare för HV71. Då riktar sportchefen Kent Norberg skarp kritik mot media.

– Det är inte rätt det som var, att folk knappt vågat gå ut, säger han till SVT Sport

Tomas Montén anställdes av HV71 inför den här säsongen. Men efter tolv matcher är de sist i serien och då valde klubben att göra sig av med honom.

– Det är klart. Efter lördagens 0-8 började man fundera på om man skulle utsätta Tomas för det här på lördag igen. Man kan inte utsätta sina anställda för sådan här behandling heller. Så med facit i hand blev det lätt, säger sportchefen Kent Norberg.

Norberg tycker att Montén har fått utstå för mycket från media och experter.

– Det är en häxjakt som Tomas har fått stå ut med sedan omgång fyra. Det är en människa bakom och många glömmer bort att visst, det är tufft på elitnivå. Men sedan finns det vissa reportrar och tyckare som gillar att hacka på några. Vissa vågar de inte hacka på. I det här fallet är jag otroligt besviken på vissa som har varit ledare förut och inte har större omdöme, säger Norberg.

Hur har han mått i det här?

– Ingen mår bra i det här, det är självklart. Vi vet att det är en resultatorienterad bransch. Människan mår inte bra även om det är en fasad utåt.

Hur ska man agera i sitt tyckande och sina utlåtanden?

– Det finns fler lag som har legat där nere, men Tomas har de hittat fel på i allting de gör. De som inte har varit tränare eller ledare som är så kallade experter har jag förståelse för, men sedan finns det de som har varit ledare som fått sparken. Drevet idag, det finns så mycket media jämfört med för 15 år sedan. Det är inte rätt som det var här att folk knappt vågat gå ut. Då har man hamnat fel.

Hur ser du på din egen roll?

– Jag kommer hit och försöker göra mitt bästa varje dag. Mitt jobb är att ta hand om de som jobbar här och det har jag gjort för Tomas fram tills det inte håller längre. Jag är ifrågasatt och kan hantera det men min uppgift är att skydda de som är här.

SVT Sport har sökt Tomas Montén utan framgång.

Se höjdpunkter från SHL i Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.