Foto: Bildbyrån

St Louis kvitterade semifinalserien

Uppdaterad
Publicerad

Oskar Sundqvist punkterade matchen när St Louis besegrade San Jose i den andra semifinalen i Stanley Cup och kvitterade till 1-1 i matcher.

Landsmannen Alexander Steen stod för framspelningen, när St Louis vann med 4–2.

Sundqvists mål, hans tredje under slutspelet, innebar 4–2 med drygt tre minuter kvar av tredje perioden på bortaplan. Alexander Steen var inblandad i att en passning på egen planhalva kunde brytas, han fick pucken när han rörde sig framåt, för att sedan spela in till Sundqvist som kom in framför målet och petade in pucken med en backhand.

Målet kom i ett kritiskt läge när San Jose pressade på för en kvittering.

Bara sekunder senare hade Sundqvist chansen att bli tvåmålsskytt när San Jose tog ut målvakten, men skottet gick på utsidan av målet.

– Alex Steen ska ha all cred. Han la en helt underbar macka. Men det kändes bra ikväll, vår kedja borde ha gjort ytterligare några mål, säger Sundqvist till Aftonbladet.

– Sedan lyckades jag få iväg en liten myr-backhand och pucken slank in på något vis. Men hela målet var Alex förtjänst, han ska ha all cred. Jag tycker dock att vår kedja överhuvudtaget var bra ikväll. Vi skapade mycket och borde ha gjort ytterligare några mål.

Se matchbilder i Sportnytt:

”Kör vårt spel”

Segern innebär att St Louis kvitterat semifinalserien till 1–1. Att St Louis presterar så pass bra på bortaplan tror Robert Bortuzzo, som stod för 3–2-målet, beror på ett stabilt självförtroende.

– Vi kör vårt spel, vår obevekliga stil, säger han i eftermatchintervjun från isen.

Nästa match blir det dock hemmaplan för Missourilaget. Den äger rum natt mot torsdag, svensk tid.

NHL

San Jose Sharks logo

San Jose Sharks

2 - 4

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

0-1, 2-2, 0-1
SAP Center, San Jose, CA
Publik: 17562

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.