St Louis jublar efter David Perrons ledningsmål. Foto: TT

St Louis tvingade fram sjunde och avgörande match

St Louis tog sista chansen att rädda sin plats i slutspelet mot Dallas. Slutspelsdebutanten Sammy Blais skickade in matchens sista mål fram till 1-4.

St Louis var tvunget att vinna på bortaplan för att få fram en sjunde och avgörande match mot Dallas Stars. Och gästerna fick en drömstart när backen Alex Pietrangelo fick till ett lågt handledsskott som smet in bakom Ben Bishop i Dallasmålet.

I mitten av perioden lyckades hemmalaget kvittera när Tyler Seguin klippte till direkt på en pass av Mats Zuccarello. Pucken gled långsamt in mellan benen på St Louis-målvakten Jordan Binnington.

I den andra perioden hittade Oskar Sundqvist in med pucken från höger och på den bortre stolpen stod David Perron som rakade in 2-1 till gästerna.

Omdiskuterat mål

3-1-målet blev omdiskuterat då svenske forwarden Alexander Steen och Ben Bishop möjligen åkte in i varandra samtidigt som Colton Parayko laddade för skott. Paraykos skott tog i nyckelbenstrakten på Bishop som låg kvar på isen när Steen slängde in pucken på mål där Jaden Schwartz styrde in pucken.

– Jag fick en bra pass och försökte bara göra mål. Jag råkade träffa honom lite högt, säger Parayko i Viasats sändning.

Drygt halvminuten senare pangade Sammy Blais in 4-1 till bortalaget i sin första slutspelsmatch någonsin, varpå Ben Bishop åkte av isen.

Den sjunde matchen spelas natten mot onsdag svensk tid.