Elias Pettersson, Vancouver. Foto: Bildbyrån.

Skönt avslut på fin säsong för Elias Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Under säsongens sista minuter kunde Elias Pettersson bryta sin måltorka när han kvitterade för sitt Vancouver Canucks mot St. Louis Blues.

St. Louis Blues, som till slut vann matchen med 3-2, var redan slutspelsklart medan Vancouver Canucks slutspelschanser var borta. Trots bristen på slutspelsgnista så blev det en underhållande match mellan lagen, där det blev svenskmål – och det från 20-årige Eliias Pettersson. Målet kom med två minuter kvar av matchen och innebar 2-2.

– Nu gör han mål i Sveriges television också! Och som det smäller! kommenterade Chris Härenstam.

– Alexander Edler maskerar passningen, han lurar försvararen med blicken, och sen vilket skott av Pettersson. Det där är inte många som har i världen, sa SVT Sports expert Jonas Andersson.

Kvitteringen var en kalldusch för St. Louis som länge dominerade. I förlängningen var Elias Pettersson nära att avgöra, men svensken får nöja sig med 28 mål, 38 assist (66 p totalt) på 70 spelade matcher.

Matchen slutade med St Louis-vinst efter straffar. Pettersson missade en straff.

NHL

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

3 - 2

Vancouver Canucks logo

Vancouver Canucks

1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0
Scottrade Center, St. Louis, MO
Publik: 17970

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.